میوه ها یکی از مفیدترین مواد غذایی هستند که تنوع زیادی دارند تا جایی که در هر یک از مناطق جغرافیایی بر اساس شرایط آب و هوایی نوع خاصی از میوه می روید که مصرف آن پاسخگوی نیازهای تغذیه ای بدن مردم بومی آن منطقه است. خوشبختانه در کشور چهار فصل ما ایران، خوشمزه ترین و بهترین میوه های جهان یافت می شود. با این حال در سراسر دنیا میوه های عجیبی وجود دارند که حتی یکبار هم نام آنها به گوش شما نخورده است. از همین رو در مجله تیک بان عجیب ترین میوه های جهان را به شما معرفی خواهیم کرد تا با طعم های نو آشنا شوید.
دراگون فروت، زاییده از نفس اژدها
دراگون فروت که پیتایا نیز نامیده می شود، میوه بومی قاره آمریکای مرکزی به حساب می آید. به گونه ای که در داستانها و متون ادبی قوم آزتک (بومیان مکزیک در هزاران سال پیش) بارها نام این میوه آورده شده است ولی این روزها با توسعه صنعت گردشگری در آسیای شرقی، مردم این مناطق ادعا می کنند که دراگون فروت متعلق به آنهاست.
حتی یک افسانه مشترک درباره پیدایش این میوه میان مردم چین، ویتنام و تایلند سینه به سینه نقل می شود که بنابر آن دراگون فروت از نفس اژدها پدید آمده است. به همین دلیل خوردن آن می تواند قدرت این حیوان اساطیری را به فرد ببخشد.
در حال حاضر نیز پزشکان خواص بسیاری را برای این میوه ذکر می کنند که از جمله آنها می توان به تقویت سیستم ایمنی بدن، مقابله با سرطان و پیشگیری از بیماریهای قلبی اشاره کرد.
دراگون فروت که پوسته ی قرمز و طعم ترش دارد، اخیرا به بازار ایران هم راه پیدا کرده است ولی توصیه می کنیم که برای امتحان کردن طعم میوه اژدها با خرید بلیط هواپیما بانکوک از تیک بان به زادگاه اژدهایان سفر کنید.
الماس سیاه، صدر نشین عجیب ترین میوه های جهان
الماس سیاه در واقع نوعی سیب درختی است که پوسته سیاه و براق و طعمی دلپذیر دارد. به گونه ای که افرادی که طعم آن را تست کرده اند، شیرینی و خوشمزگی آن را چندین برابر سیب های عادی وصف کرده اند. ولی آنچه این میوه را کمیاب و متمایز کرده، مدت زمان طولانی رویش آن می باشد زیرا درخت الماس سیاه حداقل به ۸ سال زمان برای به بار نشستن نیاز دارد و تنها در شرایط آب و هوایی کوهستانهای تبت می روید. همچنین تبتی ها معتقدند که این درخت فقط در صورتی میوه می دهد که یک راهب بودایی معصوم از گناه آن را بکارد.
با این وجود حتی اگر تمام مراحل کاشت الماس سیاه موفقیت آمیز باشد، تنها ۳۰ درصد از این محصولات به بازارهای لوکس چین راه می یابند! از سوی دیگر به دلیل بالا بودن قیمت این سیب کمیاب (هر عدد حدود ۳۰ تا۵۰ دلار) تنها ثروتمندان قادر به خرید آن هستند.
دوریان، بدبوترین میوه دنیا
پزشکان و متخصصان میوه دوریان را از لحاظ برخورداری از خواص تغذیه ای بالا، پادشاه میوه ها نامیده اند. این میوه بویی شبیه فاضلاب یا پیاز گندیده و طعم آبکی دارد. این بوی نامطبوع باعث شده که هتل ها و رستورانهای کشورهای آسیای شرقی، سرو آن را در اماکن توریستی ممنوع اعلام کنند. هنگامی که پا به خیابانها و بازارهای محلی تایلند، سنگاپور و بانکوک می گذارید، دیگر راه فراری از بوی دوریان ندارید. با این حال قیمت این میوه به دلیل خواص بی نظیرش بالاست و جزو میوه های گران قیمت و لوکس محسوب می شود.
این میوه سلطنتی بوی فاضلاب می دهد!
قدمت دوریان که در بستر جنگلهای بارانی و استوایی رشد می کند، به قرن پانزدهم میلادی بازمی گردد. شواهد تاریخی بیانگر این امر هستند که این میوه بد بو، محبوبیت بسیاری در خاندان سلطنتی مالایی داشته و بومیان مالزی از آن در انواع جشن ها و سنت های فرهنگی استفاده می کردند.
اروپاییها برای اولین بار دوریان را در قرن شانزدهم کشف کردند و آلفردو راسل والاس، طبیعت شناس بریتانیایی معروف با انجام تحقیقات طولانی آن را یکی از پر خاصیت ترین و عجیب ترین میوه های جهان دانست.
به تدریج تاجران و بازرگانان اروپایی، بذر این میوه شگفت انگیز را از آسیایی شرقی به مناطق گرمسیری از جمله هاوایی بردند.
همین امر موجب شد که اروپاییها به فرهنگ کشور مالزی علاقه مند شوند. بنابراین هر ساله با شروع جشنواره ملی دوریان در این کشور، توریستهای بسیاری برای حضور در این فستیوال باشکوه از سراسر جهان به سرزمین جزایر ساحلی سفر می کنند.
فستیوال ملی دوریان
این جشنواره هر ساله از اوایل اردبیهشت تا اواخر خرداد در ایالت چانتاپوری مالزی بر پا می شود. فعالیتهای فستیوال دوریان تنها منحصر به تست کردن یکی از عجیب ترین میوه های جهان نیست، بلکه هنرمندان محلی در خلال این مراسم به اجرای موسیقی، آواز و رقصهای محلی می پردازند.
آشپزهای معروف مالزی هم در از سراسر کشور در این روزها به مرکز برگزاری جشن می آیند تا هنر آشپزی خود را به رخ توریستها بکشند. غذاهایی که در این مکان سرو می شوند، عمدتا غذاهای طبخ شده با دوریان (شیرینی دوئل و خوراک تمپوتاک) را در برمی گیرند.
خیار آفریقایی، یکی از عجیب ترین میوه های دنیا
این میوه که خربزه شاخدار هم نامیده می شود، متعلق به کشور آفریقاست. این میوه در صحرای بی آب و علف کالاهاری رشد می کند و قبایل آفریقایی آن را به عنوان میان وعده مصرف می کنند. البته نقش این میوه در فرهنگ آفریقایی فراتر از یک میان وعده ساده است و به عنوان منبع تامین آب آشامیدنی نیز شناخته می شود.
خربزه خاردار پوسته ای زرد و گوشتی سبز دارد و طعم آن ترکیبی از مزه خیار و لیمو ترش می باشد. گاهی ارتفاع ساقه های این گیاه به ۳ متر هم می رسد و تنها در زمین های خشک و بیابانی می روید.
آفریقاییها بسته به فصل و شرایط آب و هوایی این خیار را به شیوه های گوناگون مصرف می کنند. اهالی صحرای کالاهاری این میوه را به صورت خام و به همراه سالاد مصرف می کنند اما اهالی زیمبابوه و نامیبیا با اضافه نمودن شکر و پختن خربزه آفریقایی آن را به شکل یک دسر خوش طعم سرو می کنند! این محصول به وفور در بازارهای کشورهای آفریقایی یافت می شود و شما به عنوان توریست شانس تجربه کردن طعم آن را خواهید داشت.
احتمالا پس از دانستن نام عجیب ترین میوه های دنیا برای امتحان کردن طعم آنها وسوسه شده اید. اگرچه این روزها با رشد صنایع کشاورزی و حمل و نقل بذر اکثر این میوه ها در کشور ما کشت می شود، اما بستن بار سفر جهت تست کردن طعمهای متفاوت ارزشش را دارد.