چگونه بدانیم به کرونا هراسی مبتلا هستیم؟

چگونه بدانیم به کرونا هراسی مبتلا هستیم؟

راهنمای مطالعه

[vc_section][vc_row][vc_column][vc_column_text]چگونه بدانیم به کرونا هراسی مبتلا هستیم؟ 

با شیوع ویروس کرونا (Coronavirus) در دنیا، روز به روز بر تعداد مبتلایان به این ویروس افزوده می شود. در حال حاضر که بیشتر کشورهای دنیا قرنطینه خانگی را به مردم توصیه می کنند، مردم وقت بیشتری برای گوش دادن به اخبار و آمار تعداد مبتلایان و فوت شدگان دارند.

همین موضوع موجب ترس و واهمه در بین مردم می شود و فشار روانی زیادی را به آنها وارد می کند به طوری که بعضی از افراد دچار ترس افراطی می شوند و برای عدم ابتلا به بیماری دست به کارهای عجیب می زنند. در ادامه با تیک بان همراه باشید تا علائم کرونا هراسی را بیشتر بشناسید.

 

کرونا هراسی چیست؟ 

هرچند گسترش شدید ویروس کووید ۱۹ در سراسر جهان موضوع جدی و نگران کننده ای می باشد اما برخی از افراد دچار وحشت شده اند و عوارض روانی این ترس می تواند در کیفیت زندگی آنها تاثیرگذار باشد. این افراد به طور افراطی دست به اقدامات عجیب و اشتباه می زنند تا به زعم خود از ابتلا به بیماری پیشگیری کنند. با این که سازمان بهداشت جهانی(WHO)

لقدامات پیشگیرانه ساده ای را عنوان کرده است اما واکنش شدید و اشتباه مردم  موجب شده تا این سازمان درباره کرونا هراسی و عوارض آن هشدار دهد. درادامه مقاله با علائم کرونا هراسی آشنا می شوید.

 

علائم کرونا هراسی

اگر شما نیز دست به اقدامات مشابه می زنید باید بگوییم که دچار ترس بیش از حد نسبت به ابتلا به بیماری کرونا شده اید و باید قبل از این که دچار وسواس شوید درباره رفتارهای خود و اصلاح آنها تجدید نظر کنید. برخی از اقدامات اشتباه و علائم ترس افراطی از کرونا به ترتیب زیر است:‌

 

  • اگر سالم هستید و به صورت افراطی از ماسک استفاده می کنید

 

برخی از افراد تا شنیدند که باید از ماسک استفاده شود به مقدار زیادی ماسک خریداری کردند و حتی در خانه و یادر اتو مبیل خود در حالی که هنوز سالم هستند ماسک می زنند. این موضوع باعث کمبود ماسک حتی برای بیماران شده است. دولت ها توان خود را برای تولید چند برابر ماسک به کار برده اند در حالی که با رعایت همین مساله ساده معضل کمبود ماسک حل می شود. افراد بیمار و مراقبین آنها و کسانی که در مسیرهای شلوغ رفت و آمد می کنند حتما باید از ماسک بهداشتی استفاده کنند اما برای افراد سالم مخصوصا اگر در خانه حضور دارند، استفاده از ماسک لزومی ندارد چرا که موجب ابتلا به عفونت های تنفسی ثانویه می گردد.

 

  • اگرتصور می کنید چند سرفه ساده نشانه کروناست

 

در روزهای بهاری هستیم که ممکن است حساسیت های فصلی موجب تحریکات دستگاه تنفسی مانند عطسه، سرفه، آبریزش از بینی و چشمها شود. برخی از افراد با دارا بودن کوچکترین علائم تنفسی فکر می کنند که دچار کرونا شده اند و بارها به بیمارستان ها و مراکز درمانی مراجعه می کنند. همین مراجعات ساده موجب ابتلا به بیماری می شود. تا جایی که می توانید از حضور در محل های آلوده پرهیز کنید و در صورت داشتن علائم سرماخوردگی در خانه بمانید و از خود مراقبت کنید. اگر علائم پیشرفت کرد و شما دارای تب، سرفه های خشک ممتد و تنگی نفس شدید حتما با اورژانس تماس بگیرید تا روند درمان را ادامه دهید.[/vc_column_text][vc_single_image image=”8054″ img_size=”full” style=”vc_box_rounded”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

 

  • اگر از خوردن گوشت و غذاهای دریایی پرهیز می کنید

 

در خبرها آمده بود که اولین بار ویروس کووید ۱۹ را در یک فروشگاه مواد غذایی دریایی در ووهان چین دیده اند. همین موضوع باعث شد تا شایعاتی مبنی بر نقش غذاهای دریایی و گوشت در ابتلا به کرونا گسترش یابد. افراد زیادی مبنی بر همین شایعه خود را از خوردن گوشت قرمز و سفید محرو م کردند در حالی که گوشت منبع اصلی پروتئن ها هستند و برای تقویت دستگاه ایمنی بدن ضروری می باشند.

 

 

  •  اگر به صورت افراطی از ضد عفونی کننده ها استفاده می کنید

 

استفاده بیش از حد از ضد عفونی کننده ها خود منجر به حساسیت های دستگاه تنفسی می شود. ترکیبات کلر به مقدار زیاد حتی می تواند باعث مسمومیت شود. استفاده از الکل صنعتی به جای الکل پزشکی نیز بسیار خطرناک است و در مواردی منجر به نابینایی و یا مرگ می گردد. بنابراین در استفاده از این مواد اعتدال را رعایت کنید و فقط در مواقعی که به آب و صابون دسترسی ندارید می توانید برای ضد عفونی کردن دستها و یا اجناس از الکل پزشکی با غلظت ۷۰ درصد استفاده کنید.

 

 

  •  اگر تصور می کنید که مبتلا شدن به ویروس برابر با مرگ است

 

بسیاری از افراد با خواندن مطالب گوناگون و اخبار اشتباه فکر می کنند که هر کسی که به ویروس مبتلا می شود به معنای مرگ حتمی است. در حالی که با رعایت موازین بهداشتی ساده و شستشوی مرتب دستها ابتلا به بیماری به طرز چشمگیری کاهش می یابد و میزان مرگ و میر در این بیماری بسیارکمتر از بیماری های مشابه می باشد.

 

 

  •  اگر به طور وسواس گونه با مراکز درمانی تماس می گیرید 

 

اگر به طور مکرر با مراکز درمانی و یا آمبولانس تماس می گیرید و گزارش بیماری خود را می دهید، ‌شما دچار کرونا هراسی هستید. اگر دائم تصور می کنید که دچار گلو درد و یا تنگی نفس شده اید در حالی که این علائم ناشی از استرس و یا حساسیت ها می باشند، شما نیز در دسته کرونا هراسها قرار می گیرید. حتی در برخی از افراد دیده می شود که با مواد ضدعفونی کننده غرغره می کنند و یا خود سرانه به مصرف داروهای آنتی بیوتیک و استرو ییدها روی می آورند. این افراد نیز دچار ترس بیش از حد از بیماری کرونا می باشند.

 

چند راهکار ساده برای فرار از کرونا هراسی 

نیازی به انجام اقدامات شدید بهداشتی و یا مصرف دارو پیش از بیماری نیست. فقط کافیست موارد بهداشتی ساده را رعایت کنید و فکر خود را مشغول بیماری نکنید.

مثبت اندیش باشید و اوقات فراغت خود را به انجام کارهای مورد علاقه بپردازید.

شستشوی مکرر دستها با آب و صابون راهکار اساسی برای مبارزه با بیماری است.

از لمس سطوح آلوده خودداری کنید و دستهای آلوده را به صورت خود نزدیک نکنید.

غذاهای سرشار از پروتئین، میوه و سبزیجات مصرف کنید و مایعات گرم فراوان بنوشید.

در هنگام رفت و آمد به محل های شلوغ و مشکوک به آلودگی حتما از ماسک و دستکش استفاده کنید.

از تماس با افراد مشکوک به بیماری خودداری کنید.

از سفر کردن بپرهیزید و تا اطلاع ثانوی مبنی بر رفع همه گیری در خانه بمانید.

سطوح آلوده را با مواد ضد عفونی کننده معمولی و یا الکل با غلظت ۷۰ درصد ضد عفونی کنید.

از تماس با حیوانات پرهیز کنید و در صورت تماس دستهای خود را به دقت بشویید.

فقط در صورت داشتن تب بالای ۳۸ درجه و ممتد و یا سرفه های خشک مداوم و تنگی تنفس به اورژانس مراجعه کنید.

عوارض روانی کرونا هراسی 

اگر به توصیه های بهداشتی ساده توجه نکنید و  ذهن خود را بیش از حد به موضوع بیماری معطوف نمایید دچار آسیب های روانی ناشی از ترس از بیماری قرار می گیرید و حتی ممکن است بعد از برطرف شدن خطر بیماری و بازگشت به اوضاع عادی شما همچنان دچار وسواس بیش از حد شوید. بنابراین سعی کنید بر ترس خود غلبه کنید و از بار روانی کرونا هراسی مانند استرس، اضطراب و وسواس جلوگیری کنید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]

مدیریت

مدیریت

آرزوی بهترین ها برای شما
راهنمای مطالعه
ما را در فضا مجازی دنبال کنید
مدیریت
مدیریت
آرزوی بهترین ها برای شما

اشتراک گذاری

فیسبوک
تویتر
پینترست
لینکدین

جدیدترین مطالب

چک لیست تجهیزات سفر

چک لیست تجهیزات سفر

اگرچه بستن ساک ظاهرا کار سختی به نظر نمی رسد، اما در حین انجام این کار باید ریزه کارهایی و نکات بسیاری را رعایت کنید. در غیر این صورت در مدت اقامت خود در شهر مقصد دچار چالش خواهید شد. از همین رو در مجله تیک بان چک لیست تجهیزات سفر را در اختیارتان قرار خواهیم داد تا با خیالی آسوده راهی مسافرت شوید…

نردبان آسمان جدیدترین جاذبه گردشگری چین

چین کشور عجایب است، جایی که در آن از اتفاقات عجیب و غریب گرفته تا اختراعات شگفت انگیز دیده می شود. به‌تازگی جاذبه گردشگری عجیبی در ارتفاع ۱۵۰۰ متری از سطح زمین در چین، ساخته شده که توجه بسیاری از گردشگران ماجراجو را به خود جلب کرده است، تا جایی که بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ نفر را در هر روز به این منطقه می کشاند. تیانتی یا همان نردبان آسمان، جدیدترین سازه گردشگری چین است که بسیار مورد توجه

پانگئوس

پانگئوس شهری شناور در قلب صحرا

شهری شناور با تمامی امکانات که نمای آینه ای آن لاک پشت عظیمی را تداعی می کند که بر دریا شناور است. کشور عربستان سعودی چشم اندازی اقتصادی جدیدی را با عنوان طرح توسعه ۲۰۳۰ طراحی کرده است که هدف آن رسیدن به اقتصاد بدون نفت و متکی بر گردشگری است…

شکلات دبی

شکلات دبی به سبک ثروتمندان

این روزها نام دبی را زیاد می شنویم نه فقط به خاطر ساختمان های بلند و آسمان خراشش و یا فستیوال های گرذشگری و هنری بلکه به دلیل شکلات دبی! شکلات دبی در بازارهای بین‌المللی به عنوان یکی از برندهای معروف شکلات مطرح شده است و طرفداران زیادی برای آن سرو دست می شکنند…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *