[vc_row][vc_column][vc_column_text]سفر کردن ما را با دنیای جدیدی آشنا می کند و فرصت تجربه های نابی را به ما می دهد. دیدن مکان های متفاوت و آداب و رسوم متفاوت، آشنایی با مردمان متنوع، تماشای جاذبه های تاریخی وگردشگری، خرید کردن در مراکز خرید جدید و کشف غذاهای متنوع و تازه می تواند هیجان و جذابیت سفر را برای ما دو چندان کند. نمی دانم چقدر با این گفته “فولر باخ” فیلسوف آلمانی موافقید که می گوید: “به مردم غذاهای خوب بدهید، انسان آن چیزی است که می خورد” اما گذشته از سخن این فیلسوف غذا از اهیمت ویژه ای در تمامی فرهنگ ها برخوردار است. ایران کشوری با تنوع بی نظیر فرهنگی و غذایی می تواند به یکی از بهترین مقاصد گردشگری تبدیل شود. این روزها با پدیده دیگری از صنعت توریسم مواجه هستیم که می تواند درآمد زیادی را نصیب کشور کند. گردشگری غذا یکی از جاذبه هایی است که عاشقان فرهنگ آشپزی را به سفر به کشورهای مختلف وا می دارد.
گردشگری غذا و جاذبه هایش
غذا از اصلی ترین نیاز بشر می باشد. از لحظه تولد تا آخرین لحظات زندگی، غذا مهمترین ماده مصرفی می باشد که در تمام جوامع به آن اهمیت داده می شود. علاوه بر این غذاهای مورد علاقه هر کشوری ریشه در فرهنگ و آداب و رسوم مردم آن دارد. شرایط جغرافیای، فرهنگ، ذائقه و بسیاری عوامل دیگر در شکل گیری فرهنگ غذایی آن منطقه دخیل می باشد. بر همین اساس امروزه یکی از انواع گردشگری ها که بسیار مورد استقبال قرار گرفته است، گردشگری غذا می باشد.[/vc_column_text][vc_single_image image=”8553″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” css_animation=”bounceIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
فواید گردشگری غذا
گردشگری غذا بسیار گسترده می باشد از فروشندگان دوره گرد گرفته تا رستوران های لوکس و درجه یک همگی دراین حوزه قرار می گیرند. اهمین این نکته تا حدی است که ۸۶ درصد گردشگران، غذا را به عنوان یکی از بهترین تجربیات گردشگری خود می دانند. به همین جهت غذا می تواند نماد گردشگری برای یک مقصد خاص باشد. همچنین سهم درآمد زایی صنعت غذاییدر گردشگری را نباید نادیده گرفت. به طوری که ۲۰۰ میلیارد دلار از اقتصاد گردشگری متعلق به گردشگری غذا می باشد.قطعا توسعه گردشگری غذا می تواند سهم قابل ملاحظه ای در معرفی فرهنگ، آداب و رسوم هر کشوری به جهان داشته باشد. همچنین موجب افرایش اشتغالزایی و درآمدزایی باشد.
تجربه دیگر کشورها در عرصه گردشگری غذا
بهره جستن از گردشگری غذا به نوعی در تمامی جوامع دیده می شود. شاید یکی از قدیمی ترین وجوه این نوع گردشگری را بتوان در مراسم چای ژاپنی ها جستجو کرد. حتی بخش غذاهای خیابانی به نوعی غذاهای محلی هر منطقه را معرفی می کند. براساس آمار انجمن بین المللی تجارت سفرهای ماجراجویانه ۵۰ درصد از گردشگران تجربه غذاهای جدید را لذتبخش خوانده اند و ۵۱ درصد نیز چشیده غذاهای جدید را به سفر های بودن غذا ترجیح می دهند.
برخی از کشورها نظیر فرانسه، اسپانیا، ایتالیا، پرو، تایلند و هند از جذابیت غذا در صنعت گردشگری بهره جسته اند. به طوری که در این راه پیشقدم شده و برنامه های منسجمی را طراحی کرده اند. تا جایی که اسکاتلند سال ۲۰۱۵ را سال گردشگری غذا اعلام کرد.
هند کشوری است که به ادویه های تند و رنگارنگش معروف است. سالانه هزاران گردشگر در بازارهای هند مشغول خریداری ادویه های خوشبو و خوشرنگ هندی می باشند. علاوه بر این چشیدن غذاهای هندی در رستوران های این کشور طرفداران زیادی دارد که به رونق گردشگری و درآمد زایی کمک شایانی کرده است.
کشور پرو واقع در آمریکای جنوبی از گردشگری غذا به عنوان روشی نوین در جذب گردشگر استفاده می کند. بیش از دو هزار نوع سوپ به همراه ۲۵۰ پیش غذا و هزاران نوع خوراکی محلی ترفندی است که پرو را برای جذب عاشقان غذا به جهان معرفی می کند.[/vc_column_text][vc_single_image image=”8560″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” css_animation=”bounceIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
آمارها از اهمیت گردشگری غذا چه می گویند؟
طبق گزارش سازمان جهانی جهانگردی (UNWTO) در سال ۲۰۱۴ درآمد گردشگری یک هزار و ۲۴۵ میلیارد دلار بوده است که بیشتر آن حاصل از پرداخت گردشگران در اقامت، غذا و نوشیدنی، می باشد. برای هر گردشگر ۲۰ تا ۵۰ درصد هزینه های روزانه مختص هزینه های غذا می باشد. کشورعهایی همچون مالزی و ترکیه نیز از اهمیت جذابیت های غذایی غافل نمانده اند. سهم ترکیه در گردشگری غذا در سال ۲۰۱۴ به میزان ۶.۵ میلیارد دلار بوده است که با درآمد ایران ناشی از ورود گردشگر خارجی در همان سال برابری می کند.
ایران با داشتن فرهنگ غنی غذایی و تنوع فراوان در محصولات کشاورزی و غذای، تنوع اقوام و فرهنگ ها می تواند از این فرصت نهایت استفاده را ببرد و با شناساندن غذاهای خوش طعم و رنگ ایرانی به جهانیان سهم خوبی را در این صنعت نصیب خود کند. چه بخواهیم یا نه غذا جز اصلی برنامه های سفر است و می تواند یکی از بهترین فرصت ها برای جذب توریست باشد.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]