[vc_row][vc_column][vc_column_text]تصور همه ما از شهر نشینی مکانی است که شامل تعداد زیادی ساختمان در کنار هم و طبعا روی زمین به همراه امکانات شهری همچون مدرسه، بیمارستان، حمل و نقل و دهها خدمات دیگر باشد. امروزه شهرها در همه جای دنیا دارای ساختار تقریبا مشابه یکدیگر هستند. اما در روزگارانی نه چندان دور شهرهایی وجود داشته اند که نه تنها به شکل امروزی نبوده اند بلکه حتی روی زمین هم ساخته نشده بودند! این شهر ها معروف به شهرهای زیرزمینی هستند که به طور کاملا پیچیده در زیرزمین ساخته شده و افراد زیادی نیز در آن زندگی می کردند. در این مقاله برای آشنایی شما با تاریخ شهرهای زیرزمینی برخی از مهم ترین و شناخته شده ترین آنها را معرفی می کنیم. در ادامه با تیک بان همراهی کنید.
معروف ترین شهرهای زیرزمینی
شاید باورش برایتان سخت باشد که شهرهای زیرزمینی تعداد زیادی ساکن داشته است و هنوز هم افرادی در این شهرها زندگی می کنند! ورودی های مخفی، تونل ها و دالان های تو در تو و ساختار عجیب این شهرها در طول تاریخ هزاران راز سر به مهر را با خود به یدک کشیده اند. امروزه این آثار تاریخی ارزشمند گردشگرانی از سراسر دنیا دارند تا شکوه تاریخ را به همگان نشان دهند. در ادامه برخی از مشهورترین شهرهای زیرزمینی را معرفی خواهیم کرد. برای خرید بلیط هواپیما خارجی و سفر به این شهرها به تیک بان مراجعه کنید.
کاپادوکیا (Cappadocia)، ترکیه
شهرهای زیرزمینی منطقه کاپادوکیا یکی از شناخته شده ترین این نوع شهرها می باشد. در این منطقه ۳۶ شهر زیرزمینی وجود دارد که در عمق ۸۵ متری زمین ساخته شده اند. شهر درین کویو یکی از شهرهایی است که در این عمق کشف شده است. در کاپادوکیا در حدود ۲۰ هزار نفر زندگی می کردند و امکاناتی مانند مغازه، حمام، انبار، تاسیسات، مدرسه، محوطه ساختمانی و آشپزخانه داشته اند. درینکویو در قرن ۸ قبل از میلاد مسیح با ساختاری مارپیچ برای دفاع در برابر حملات دشمنان ساخته شده و در سال ۱۹۶۳ به صورت اتفاقی کشف شد.[/vc_column_text][vc_single_image image=”8481″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” css_animation=”bounceIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
ماتماتا (Matmata)، تونس
ماتماتا شهر کوچکی در جنوب تونس است که در لیست شهرهای زیرزمینی قرار می گیرد. این شهر از ساختمانهایی به نام تروگلودیت (Troglodyte) ساخته شده است. این شهر زیبا در سال ۱۹۶۷ کشف شد و در حال حاضر حدود ۲۰۰۰ نفر به صورت تمام وقت در این شهر زندگی می کنند. این شهر به عنوان لوکیشن فیلم های زیادی چون جنگ ستارگان قرار گرفته است.
شهر اویی، نوش آباد اصفهان
یکی از حیرتانگیزترین شهرهای زیرزمینی جهان، شهر اویی است! این شهر عجیب متعلق به دوران ساسانی و ۲۵۰۰ سال پیش است. ساختار متراکم و پیچیده، دالان های باریک و اتاق های کوچک از ویژگی های این شهر عجیب است که در دوران حکومت انوشیروان محل زندگی تعدادی از مردم بوده است. گمان می رود عمق شهر اویی بین ۴ تا ۱۶ متر بوده و ۴ کیلومتر مربع وسعت داشته است.
مجموعه شهر زیرزمینی اویی در منطقه نوش آباد اصفهان واقع شده و در سال ۱۳۸۵ به صورت اتفاقی توسط فردی در حین حفر چاه کشف شده است. خاک منطقه بسیار سخت است به طوری که فرض می شود برای ساخت شهر از ابزاری مانند الماس استفاده شده است.
شهر سه طبقه می باشد که در طبقات اول دالان ها و راهروها تعبیه شده و طبقات بالاتر محل زندگی و ذخیره آذوقه می باشد. از ویژگی های جالب این شهر این است که دارای ترفندهای تدافعی و تله های پدافندی است.[/vc_column_text][vc_single_image image=”8477″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” css_animation=”bounceIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
پترا (Petra)، اردن
نام پترا برای بسیاری از جهانگردان نامی آشناست. پترا واقع در کوههای جنوب اردن یکی از زیباترین و عجیب ترین شهرهای زیرزمینی می باشد. سال های دور در این شهر زیبا ۴۰ هزار نفر زندگی می کردند. پترا مجموعه ای عظیم از اتاق ها، سالن ها، مقبره ها و معبدها می باشد که یک از جالب ترین آنها سنگ بزرگی است که با نمای زینتی به طول ۴۰ متر می رسد و حکاکی های بی نظیری بر روی آن نقش بسته است.
این مجموعه برای فیلمبرداری فیلم “ایندیانا جوونز” استفاده شده است. باستان شناسان معتقدند ممکن است هنوز بخش های زیادی از پترا زیر زمین دفن شده باشد!
کوبر پدی (Coober Pedy)، استرالیا
یکی از علل ساخت شهرهای زیر زمینی امنیت از هجوم دشمنان بوده است. اما ظاهرا در استرالیا علت ساخت شهر زیرزمینی کوبرپدی فرار از گرمای بیش از حد منطقه بوده است. شهر کوچک و زیرزمینی در Outback South استرالیا، به «پایتخت اوپال جهان»، معروف است و بیش از ۱۶۰۰ نفر سکنه داشته است.
در این شهر تعدادی زیادی مغازه، خانه، رستوران و فروشگاه وجود دارد. جالب است بدانید یک کلیسای زیرزمینی هم در این شهر وجود دارد. اینجا مکانی است که بیش از ۸۰ درصد از اپالهای جهان را تولید میکند.[/vc_column_text][vc_single_image image=”8479″ img_size=”full” alignment=”center” style=”vc_box_rounded” css_animation=”bounceIn”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
ماترا (Matera)، ایتالیا
در جنوب ایتالیا مکانی وجود دارد که سال ها پیش محل زندگی غار نشینان بوده است. Sassi di Matera یا «سنگهای ماترا» یک شهر زیرزمینی جالب است که قدمتی بیش از ۱۰ هزار سال دارد.
ساکنان این شهر سنگ های آهکی را حفاری کرده و به عنوان خانه از آن استفاده می کردند. تا همین قرن پیش هم تعدادی از افراد در این غار زندگی می کردند! بین سالهای ۱۹۵۳ و ۱۹۶۸، ساکنان به علت فقر و بیماری شهر را ترک کردند. با رواج گردشگری دوباره ماترا به اوج شکوفایی خود رسید.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]