[vc_section][vc_row][vc_column][vc_column_text]
دانشمندان ایرانی داروی گیاهی کرونا را کشف کردند!
در روزهایی که بیماری کرونا جان بیماران زیادی را به خطر انداخته است و همه پزشکان در تلاش هستند تا به نحوی به حفظ بیماران کمک کنند عده ای دیگر از متخصصان و پزشکان در صدد ساخت داروهایی برای مقابله با ویروس کووید ۱۹ می باشند. این دارو ها بعد از موفقیت در آزمون های بالینی و با نأیید سازمان غذا و دارو به تولید انبوده خواهد رسید.
عضو کمیته علمی کووید-۱۹ اعلام نمود که ۲ شرکت ایرانی تولید ۲ داروی گیاهی درمان کرونا را در دستور کار خود قرار داده اند و دو شرکت دیگر در زمینه تولید دو داروی دیگر در حال فعالیت هستند. دکتر مصطفی قانعی ضمن اعلام این نکته گفت:
این داروها برای افراد دارای علائم کرونا مورد استفاده قرار میگیرد تا دستگاه تنفسی را از هر گونه ویروس پاک کند. قرار شده است این داروها پس از موفقیت در آزمونهای بالینی و با تأییدیه سازمان غذا و دارو به تولید انبوه برسد. این داروها هم اکنون تأییدیه کمیته اخلاق وزارت بهداشت را دریافت کردهاند. آزمایش های بالینی روی بیماران از پنجشنبه پانزدهم اسفند آغاز شده است و تا دو هفته دیگر ادامه دارد.
در فضای مجازی شایعاتی مبنی بر تجویز نوعی داروی بیماری کرونا شنیده می شود. این دارو همان تنظیمکننده سیستم ایمنی بدن به نام “اکتمرا” می باشد که در یکی از بیمارستان های اصفهان بر روی یکی از بیمان کرونایی جواب داده و تا سبب بهبودی نسبی علائم بیمار گردیده است. این مورد اولین کیس ترایال داروی بیوسیمیلار ایرانی توسیلیزومب می باشد که علائم بیماری ۴۸ ساعت پس از تجویز فروکش کرده است اما هنوز برای ارزیابی این دارو بسیار زود است.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در توضیح بیشتر با بیان اینکه این دارو ظرف ۲۴ ساعت پس از تزریق پاسخ نسبی نشان داده و علائم او شامل اکسیژناسیون بیمار و نمای گرافی ریه بهتر می باشد اما همچنان بیمار اینتوبه است.
او همچنین گفت: طی روزهای آینده نیز این ترایال در مورد بیماران دیگری تحت نظر پزشک استفاده می شود و در صورت موفقیت وارد فهرست داروی کشور خواهد شد. در چین نیز گزارش هایی در مورد سودمندی دارو در برخی از بیمارن دارای علائم شدید داده شده است.
دکتر جهانپور افزود: البته تولید انبوه این دارو با توجه به بومی شدن فناوری طی حدود سه هفته میتواند وارد بازار کشور شود.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین بیان کرد: همزمان سودمندی احتمالی دو داروی بیوسیمیلار دیگر در درمان بیماری کرونا نیز مطرح است. این داروها شامل اینترفرون آلفا و اینترفرون بتا است که در فهرست دارویی کشور می باشند. این داروها تولید داخل هستند اما داروی توسیلیزومب هنوز در فهرست رسمی داروی کشور نیست و نیاز به بررسی های بیشتری دارد که در حال تحقیق و مطالعات بیشتری هستیم.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][/vc_section]